Заместник областният управител Евгени Драганов бе гост на Тържественото събрание за Деня на Русенския университет

07.11.2017

   Поздравителен адрес за Деня на Русенския университет изпрати Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, а заместник областният управител Евгени Драганов бе сред гостите на Тържественото събрание, посветено на празника на учебното заведение в голямата зала на „Канев център“ в Русе.

  „На преподавателите и ръководството на РУ“Ангел Кънчев“ пожелавам да продължат да съхраняват и развиват традициите за предоставяне на качествено образование в учебното заведение, да насърчават възпитаниците си да са креативни в постигане на мечтите си! Към студентите се обръщам с пожелание да се гордеят с избораси на университет, да са мотивирани и упорити в усвояването на нови знания! И най-вече да постигнат своята реализация в нашата Родина България!
Убеден съм, че сътрудничеството между Русенски университет и Областна администрация-Разград ще продължи все така успешно и в интерес на жителите на региона!“ – се казва в поздравителния адрес.

   На тържественото събрание ректорът на РУ“Ангел Кънчев“ проф. Велизара Пенчева благодари на бившите и настоящи преподаватели и служители от университета за усилията, старанието и всеотдайността, за постоянството и свободния дух. В академичното си слово доц. Таня Грозева припомни историята на висшето училище и каза, че приемствеността и промяната са линията, която следва Русенският университет в развитието си. Поздравления към аудиторията поднесоха зам. областният управител на област Русе – Валентин Колев и зам.-кметът на Община Русе – Страхил Карапчански.

   Сред гостите на тържественото събрание бяха още: народните представители от Русе Пенчо Милков и Георги Стоилов, зам. областният управител на Силистра Стоян Бонев, председателят на Общинския съвет в Русе  чл.-кор. проф. Христо Белоев, началникът на Регионалното управление по образованието в Русе  Росица Георгиева, Марина Сергунина – аташе в Генералното консулство на Руската федерация в Русе, проф. Митю Кънев – ректор на университета в периода 1983-1987 година и др.

   На церемонията с благодарствени грамоти бяха отличени дългогодишни преподаватели в университета, навършили 65 години, дипломи получиха придобилите образователна и научна степен „доктор“ и студентите, заели призови места на национални и международни олимпиади и състезания.Към началото на страницата